Bolt pune la dispoziție curse gratuite cu trotinetele electrice de Ziua Mondială fără mașini

de: Ozana Mazilu
20 09. 2024

Bolt, liderul european în micromobilitate, vine cu o inițiativă specială cu ocazia Zilei mondiale fără mașini, care va avea loc duminică, 22 septembrie. Compania va pune la dispoziție 1.000 de trotinete electrice la nivel național pentru a fi utilizate gratuit, încurajând astfel oamenii să renunțe la mașinile personale pentru o zi și să experimenteze alternativele de transport ecologic. Această acțiune face parte din misiunea Bolt de a transforma orașele în spații mai prietenoase cu oamenii și de a reduce dependența de autovehicule.

Pentru a beneficia de această ofertă, utilizatorii cu un profil activ în aplicația Bolt vor putea utiliza trotinetele electrice gratuit pentru o perioadă de maximum 60 de minute, între orele 09:00 și 21:00, în ziua de 22 septembrie. Prețul va fi redus automat la 0 lei pentru fiecare client care identifică una dintre cele 1.000 de trotinete disponibile în aplicație. Inițiativa își propune să ofere acces la transport ecologic unui număr cât mai mare de oameni, indiferent de nivelul veniturilor, și să îi încurajeze să celebreze Ziua mondială fără mașini.

Mobilitatea urbană durabilă în centrul atenției

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, a subliniat importanța acestei inițiative în contextul transformării orașelor într-un mod mai sustenabil: „La Bolt, misiunea noastră este de a face orașele mai prietenoase cu oamenii, prin reducerea dependenței de mașinile private. Oferim alternative de mobilitate partajată, care au rolul de a înlocui deplasările zilnice cu mașina, rezultatul fiind o mai bună utilizare a spațiului public comun”. Prin această acțiune, Bolt speră să reducă numărul de mașini în centrele urbane, eliberând spațiul public și transformându-l în zone verzi, piste pentru biciclete și locuri de joacă.

Acest demers face parte din Săptămâna Europeană a Mobilității, care se desfășoară în perioada 16-22 septembrie, un eveniment anual menit să încurajeze utilizarea mijloacelor de transport nepoluante. Prin inițiative precum cea a Bolt, oamenii sunt încurajați să folosească mijloace de transport ecologice, precum transportul public, bicicletele sau trotinetele, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la mobilitatea urbană durabilă.

Descoperă trotinetele Bolt în 12 orașe din România

În România, trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în 12 orașe la nivel național, oferind astfel o alternativă de transport ecologic pentru un număr mare de utilizatori. Poziția celor 1.000 de trotinete disponibile gratuit de Ziua mondială fără mașini nu va fi marcată în mod special în aplicație, ceea ce va transforma găsirea lor într-o adevărată provocare pentru utilizatori. Aceștia sunt invitați să exploreze orașul și să descopere trotinetele, bucurându-se de călătorii gratuite și de avantajele unei zile fără mașini.

Bolt își reafirmă astfel angajamentul față de mobilitatea urbană durabilă și față de oferirea unor soluții de transport accesibile și ecologice. În plus față de serviciile de închiriere de trotinete electrice, compania oferă în România și servicii de transport la cerere, livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și servicii de dezvoltare software, deservind toate subsidiarele din Europa. Cu o prezență în peste 25 de orașe din țară, Bolt continuă să își extindă oferta de servicii, consolidându-și poziția de lider de piață în domeniul mobilității urbane.